loading...

هنرستانی

هنرستانی بازدید : 39 شنبه 23 شهریور 1398 زمان : 12:57 نظرات (0)

حدس میزنم، یکی از سرگرمی هات، انجام بازی های رایانه ایه! تا حالا شده دلت بخواد خودت بازی بسازی و از این طریق هرچی تو ذهنت هست رو با بقیه به اشتراک بگذاری؟ اگه جواب  آره هست باید بدونی ابزار های زیادی برای ساختن بازی وجود داره که با دونستن بعضی اطلاعات که با خوندن این مقاله به دست میاری و البته به اضافه دانش کد نویسی میتونی این کاره بشی.

بازی های رایانه ای

پیدا کردن شغل ؟

نکته ای باید بدونی اینه که نوشتن بازی رایانه ای می تونه یه مهارت خیلی خیلی مهمی برات بشه ! حتی آینده ات را شکل بده و شغل آینده ات  توی همین زمینه باشه!

می دونی که تو دنیا، خیلی ها  از طریق نوشتن بازی های رایانه ای ، پولدار شدن  و  چی از این بهتر؟ هم فال و هم تماشا!

نکته دیگه که باید بدونی اینه که توی کشورمون و حتی کشورهای پیشرفته  پیدا کردن  شغلی با عنوان طراح بازی بسیار سخته. اکثر طراحان بازی به طور معمول در ابتدا (تست کننده بازی ) یا  برنامه نویس  بوده اند که بطور  اتفاقی یا از روی علاقه وارد این حوزه ساخت بازی های کامپیوتری شده اند. شاید بد نباشد در ابتدای کار به عنوان تِستر وارد محیط کار بشید(تستر کسی هست که بازی ها را انجام میده و  گزارشی از کیفیت و نقاط ضعف اونها به طراح بازی میده و قبل از انتشار طراح اون  نقاط ضعف را برطرف میکنه). با تست بازی­‌ها شما می­‌توانید خیلی چیزهای خوبی در خصوص بازی ها یاد بگیرید. همین طور خوبه که بازی های کامپیوتری روز را تهیه کنید و اونها را دنبال کنید.

آیا لازمه که برای ساخت بازی برنامه نویس باشیم؟

جواب بله هست. البته لازم نیست که شما در برنامه نویسی متخصص باشی ولی اگه برنامه نویسی بلد باشی خیلی راحت تر میتونی منظورت را به برنامه نویس های بازی بفهمونی و در واقع روند ساخت بازی را مدیریت کنی. اگر  دانش کلی از برنامه­‌نویسی داشته باشی، می تونی خیلی کارها را بدون نیاز به دیگران انجام بدی.  اگر تا حدی برنامه­‌نویسی بلد باشی می تونی  کدهای نوشته شده توسط دیگران را  بفهمی و حتی بهشون  بگید که بهتره چیکار کنن و ارتباط خوبی باهاشون برقرار کنی و سریعتر منظورتون را بهشون بفهمونی. چون در بازی های بزرگ یه نفر همه قسمت های بازی را نمی نویسه بلکه یک تیم طراحی بازی را بر عهده داره.

برای ساخت برنامه چه چیزهایی باید بخونیم؟

تقریبا همه چی باید  بلد باشید از ادبیات، هنر تا ریاضیات و تاریخ و اطلاعات عمومی و البته دانش کامپیوتری. البته نگران نباشید، لازم نیست همه چیز را یکدفعه یاد بگیرید  بلکه به تدریج و در حین انجام کار می تونید به دانش تون اضافه کنید.  زمانی  هم که خوب مطالعه کردید و دو یا سه بازی کوچک ساختید و چند نمونه کار خوب درست کردید می تونید شروع به انجام پروژه های جدی تری کنید.

خیلی بازی کنید

شما باید خیلی بازی کنید و یادتون باشه  که باید نگاهی منتقدانه به بازی­‌ها داشته باشید. روی بازی ها فکر کنید و سعی کنید، بفهمید  که اونها واقعا چطور کار می­‌کنن، آنها را به بخش های کوچکتری  بشکنید و حسابی بررسی کنید.  در باره بازی مورد نظرتون توی  اینترنت بگردید و نقد هاش را بخونید.

 رکیب اصلی بخش های بازی کامپیوتری چیه

۱-یه تصویر کلی انتخاب کنید

برای اولین پروژه تون ، یه جور پروژه آزمایشی از ژانری که دلتون میخواد بازیتون باشه بسازید چرا که یه نقطه شروع خوب براتون محسوب میشه. قبل از اینکه شروع کنید تو یه ورق کاغذ یا در رایانه شروع کنید به نوشتن ایده هایتان درباره اینکه بازیتون قراره چگونه باشه و همینطور هم پاسخ هایتان به پرسش های زیر را هم یادداشت کنید:

  • ترکیب اصلی بخش های بازی چیه (هسته های اصلی گیم پلی بازی) ؟ جواب میتونه مخلوطی از بخش هایی مثل مبارزه با دشمنان ، حل کردن معما ها یا صحبت با دیگر شخصیت ها باشه.
  • دوست دارید ابزار های بازی چگونه باشد؟ برای مثال مبارزه با دشمنان میتونه به صورت فشردن دکمه ها صورت بگیره یا به صورت انتخاب تاکتیک های مبارزه بدون استفاده از دکمه ها باشه.
  • حالت بازی چگونه است؟ میتونه حالاتی مثل ترسناک ، هیجان انگیز ، کمدی و مرموز و… باشه.

یه مرحله آزمایشی برای گیم بسازید

۲-یه مرحله آزمایشی بسازید

اگه از یه موتور بازیسازی یا یه برنامه بازیسازی برای اولین بار استفاده میکنید زمان خوبیه که با ابزار های اون آشنا بشید.مثلا اینکه چه جوری پس زمینه یا اشیا (Object)  رو جایگذاری کنید یا اینکه چطور شخصیت های را حرکت بدهید. اگه براتون امکان داشت اشیا هایی رو طراحی کنید که بازیکن باهاشون بتونه تعامل داشته باشه مثلا اگه شخصیت شما یه دایره باشه وقتی به مثلث برخورد کنه نابود بشه. یا اصلا میتونید از اشیا آماده نرم افزارتون کمک بگیرید تا قلق این کار دستتون بیاد.

  • اگه بلد نیستید عملی رو حین ساخت بازی انجام بدید نگران نباشید و از مراجع اینترنتی آنلاین و ویدیو ها یا عضویت در انجمن های مربوطه کمک بگیرید تا مشکلتون حل بشه.
  • اصلا نگران جلوه های ویژه مثل نورپردازی و عناصر گرافیکی فعلا نباشید.

هسته اصلی گیم رو طراحی کنید

۳-اگه لازم بود هسته اصلی گیم  رو طراحی کنید

اگه این امکان براتون فراهم بود که دیگه میتونید یه عالمه آزمون و خطا انجام بدید و ایرادات جزئی رو بر طرف کنید به مثال های زیر توجه کنید:

  • . اگه دارید یه بازی پلاتفرمر میسازید ، آِیا میخواید که شخصیتتون قابلیت پرش دو مرتبه ای (double-jump) یا حرکات دیگه ویژه ای داشته باشه؟ برای اینکار باید با ارتفاع و جاذبه شخصیتتون ور برید. یا مثلا کاری کنید که با چرخاندن چرخ دنده در قفل شده را باز کند یا از این دست مثال ها.
  • . اگه دارید یه بازی نقش آفرینی یا ترسناک میسازید انتخاب کنید که شخصیت با چه جور سلاح هایی کار کنه مثلا اسلحه یا شمشیر و چگونه ارتقائشون بده. همه اینها رو تست کنید. به عنوان مثال یه سلاح میتونه چندین دشمن رو همزمان بکشه یا اینکه ضعیف ترشون کنه. همه سلاح هارو خیلی قوی نسازید و میزان قدرتشون رو موازی با قیمت خریداری در بازی تعیین کنید ، یعنی هرچی قوی تر قیمتش بیشتر! یا مثلا اینکه یه سلاح بسازید که بعد از استفاده بازیکن دیگه به درد نخوره و نشه دیگه استفاده کرد.
  • . یا اگه بازیتون گفت و گو محوره تصیمیم بگیرید که بازیکن شما در فلان مرحله بیشتر باید دیالوگ رو برای پیشبری داستان انتخاب کنه یا باید اکثرا به شخصیت های داخل بازی گوش بده.

ساختن 3 تا 5 تا مرحله برای اولین بازیتون میتونه نقطه شروع خوبی باشه

۴-چند تا مرحله بسازید 

ساختن ۳ تا ۵ تا مرحله برای اولین بازیتون میتونه نقطه شروع خوبی باشه ، درضمن بعدا هم تازه میتونید گسترشش بدید. ساختن هسته اصلی گیم پلی رو تو ذهنتون نگه دارید و خوب به این بخش دقت کنید چون ساختن چالش برای هر مرحله کمی فرق میکنه. شما میتونید هر جور که خواستید مرحله تون رو طراحی کنید یعنی اینکه اگه دلتون خواست با نظم و ترتیب بسازیدش یا به صورت مجزا بسازید و در آخر همه مرحله ها رو یکی کنید. ببینید کدومش براتون راحت تره.

  • در بازی های پلاتفرمر معمولا سکو های متحرک داره یا اینکه دشمن ها به مرور سریع تر میشن.
  • در یک بازی اکشن دشمنان به صورت های متفاوت معرفی میشن مثلا دشمنی که اصلا سلاح نداره یا برعکس. یا مثال دیگه دشمن در مراحل بالاتر گولاخ میشه!
  • یه بازی معمایی معمولا میتونه فقط یه جور معما داشته باشه ولی به این معنا نیست که نمیتونید معما هارو تغییر بدید. در مراحل بعدی میتونید سخت ترشون کنید یا ابزار های جدیدی برای حل معما بذارید که باعث بشه بازیکن بیشتر به فکر وا داشته بشه.

 

۵- یه نوع بازی میتونه جمع آوری آثار باستانی مخفی در بازی باشه

این یه هدف بلند مدت هستش که مثلا بعد از پایان بازی اگه بازیکن همه ی آثار باستانی رو جمع آوری کرده بود مثلا مرحله ویژه ای جدا از مرحله اصلی براش ظاهر میشه یا یه جایزه دیگه براش در نظر گرفته میشه.

بذارید یه مثال دیگه هم بزنم تا کاملا متوجه بشید. شما باید سعی کنید برای بازیکن یه هدف در نظر بگیرید تا انگیزه کافی برای ادامه دادن بازی براش ایجاد بشه. مثلا اگه بازیتون سبک تیر اندازی هستش  و اگه بازیکن ۱۰ دقیقه همش هی آدم بد ها رو بکشه و بکشه بازی براش کسل کننده میشه و در این صورت هدفی نداره. ولی اگه مثلا با روش های هوشمندانه برای بازیکن اهدافی در نظر بگیرید و مثلا با کشتن آدم بد ها بهش سکه بدید که بتونه با جمع آوری سکه مثلا یه اسلحه خفن بخره باعث میشه بازیکن تا آخر بازی شما را همراهی کنه!

مام بخش های گیم باید تست بشه و چیزی از قلم نیافتده

۶-بازی را تست کنید

هر مرحله از بازی رو بار ها تست و آزمایش کنید و در این راه از دوستان و فامیل کمک بگیرید. تمام بخش های بازی باید تست بشه و چیزی از قلم نیافتده . سعی کنید زیر و بم بازی رو با روش های مختلف در بیارید. مثلا  همه سلاح های داخل بازی رو تست کنید کلا تمام روش هارو انجام بدید که ایرادات و به اصطلاح باگ (Bug) های بازی برطرف بشه. این روش احتمالا خیلی طولانی مدت بشه و شاید حتی نا امیدتون کنه ولی وقتی صد در صد از بازیتون مطمئن بشید و بدونید که هر کسی که اونو بازی کنه باهاش حال کنه میفهمید که کاملا ارزشش رو داشته.

  • به تِستِرهای بازیتون اطلاعات کافی برای شروع این کار رو بدید. اونا باید بدونن که این کار برای پیشرفت و بر طرف کردن ایرادات بازی هستش نه فقط برای حال کردن با انجام بازی! در ضمن اطلاعات پایه مثل دکمه های بازی رو هم بهشون یاد بدید. چیز دیگه ای لازم نیست بهشون بگید.
  • به تستر ها یه فرم بازخورد بدید که اطلاعات حاصل از انجام بازی رو براتون بنویسن و شما هم از طریق اونا با مقایسه با بازیتون ایرادات رو اصلاح کنید. تازه سوالی هم داشتید میتونید ازشون بپرسید.
  • نقطه بارز کمک گرفتن از تستر هایی که شمارو نمیشناسن اینه که الکی ازتون تعریف نمیکنن و واقعا حقیقت رو میگن پس اگه براتون مقدوره از افرادی که با شما آشنایی ندارن هم کمک بگیرید.

گیم را با جلوه های صوتی و گرافیکی تقویت کنید

۷-بازی را با جلوه های صوتی و گرافیکی تقویت کنید

بازی را برای چشم نواز تر شدن بهتره از نظر گرافیکی و صوتی تقویت کنید. در اینترنت جلوه های صوتی هستن که میتونید دانلودشون کرده و  در بازیتون استفاده کنید مثل صدای شلیک گلوله.بازی رو با اضافه کردن جلوه های نوری از نظر بصری زیبا کنید. دیگه این تصمیم ها با شماست.

در آخر وقتی بازیتونو از هر نظر کامل کردید تبریک بازی شما آماده انتشاره!بازی رو در جای مناسبی منتشر کنید. اگه برای گوشی بازی ساختید به راحتی در مارکت ها به صورت رایگان یا پولی عرضه کنید یا اگرهم بازیتون برای رایانه ساخته شده میتونید دنبال یه اسپانسر بگردید.

منبع : سایت  Wikihow

همین طور برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر مقاله زیر را بخونید:

آموزش بازی سازی: چگونه طراح بازی شویم؟

منبع: نوجوان شاد

هنرستانی بازدید : 40 شنبه 16 شهریور 1398 زمان : 11:08 نظرات (0)

اکثر دانشجوها و دانش آموزان امروزی به اصطلاح شب امتحانی شده اند یعنی کل سال درس نمیخوانند و تنها شب امتحان عذاب وجدان خواندن درس را میگیرند و یک چند صفحه ورق میزنند. اگر شما یکی از این دانش آموز با دانشجویان هستید محمدحسین نیک حسینی، کارشناس مسائل آموزشی که سال هاست میانبرهای یادگیری را با دانش آموزان و دانشجویان در میان می گذارد، در این مطلب به شما می گوید که چطور از وقت کوتاه باقی مانده بیشترین استفاده را ببرید.

 

چی کم داری؟

با توجه به نقاط ضعف و قوت خود برنامه ریزی کنید و به جای مرور مباحثی که به آن ها تسلط دارید، سراغ بخش هایی بروید که کمتر به آن ها مسلط هستید. اگر درسی را هنوز نخوانده اید و تمرین هایش را حل نکرده اید، یک روز مانده به امتحان، سراغ همه کتاب نروید؛ یکی از مهم ترین میانبرهایی که برای استفاده از زمان اندکی که دارید، می توانید از آن کمک بگیرید، می تواند پاسخ دادن به سوال های مربوط به هر درس و مطالعه بخش هایی که پاسخی برای سوالشان نداشتید باشد.

حالا که وقت خواندن تمام نکته های کتاب را ندارید، باید با کمک آزمون ها و تمرین های درس بفهمید که کجای کار هستید و چه چیزهایی را باید با دقت بیشتری بخوانید. وقتی تمرین ها را حل کنید، متوجه می شود که در چه قسمت هایی مشکل بیشتری دارید و با این خودآزمایی ها، به نقاط قوت و ضعف تان بهتر پی می برید. پس در اولین قدم سراغ تمرین ها بروید و بعد روی خواندن بخش های یکه تسلط کمتری بر آن ها دارید، تمرکز کنید.

شک به دلت راه نده

بازخوانی بخش هایی از کتاب که اطلاعاتشان را با شک و تردید به خاطر می آورید، قدم دوم است. برای به کار بستن این تکنیک، باید اول با ترس هایتان رو به رو شوید و قبل از آنکه سر جلسه امتحان حاضر شوید، ترس هایتان را با مطالعه بخش های مبهم از بین ببرید. برای مثال، اگر پنج صفحه را خوانده اید اما فکر می کنید یک صفحه اش خوب در ذهنتان ننشسته، باید بار دیگر سراغش بروید. برای اینکه اضطرابتان در جلسه امتحان را کم کنید، باید از تکنیک تهاجمی و نه دفاعی استفاده کنید.

درواقع شما باید به مطلبی که مطمئن نیستید آن ها را خوب یاد گرفته اید یا نه، حمله کنید، نه اینکه اجازه دهید آن مطلب در جلسه امتحان به شما حمله کند و ذهنتان را آشفته کند، پس در دومین قدم، سراغ بخش هایی بروید که ذهنتان را مشغول کرده اند و آن ها را یک بار دیگر مرور کنید تا اعتماد به نفستان بیشتر شود. اگر قبل از هر امتحان این کار را عملی کنید، مثل گذشته و به خاطر مضطرب بودن، آموخته هایتان را فراموش نمی کنید و در پایان ترم، نتیجه بهتری می گیرید.

8 نکته برای درس خواندن در شب امتحان

 

به خودت نگاه کن

قبل از آنکه برای درس خواندن برنامه ریزی کنید، به شرایط زندگی و روحیاتتان نگاهی بیندازید و برنامه ریزی را که نمی توانید برایش ضمانت اجرایی قائل شوید، انجام ندهید. هیچ وقت برنامه ای نریزید که توان انجام دادنش را ندارید. اگر پیش از این هرگز بیشتر از سه ساعت در روز نخوانده اید، حتی در صورت تلنبار شدن درس های نخوانده روی هم نباید برای شش ساعت درس خواندن در روز برنامه ریزی کنید؛ چون بعید است که از عهده انجام دادن چنین برنامه ای بربیایید.

بهترین راه این است که با توجه به سابقه قبلی تان برنامه ریزی کنید و هر روز تنها یک ربع به ساعات مطالعه تان اضافه کنید. گذشته از این، اگر خودتان می دانید اهل صبح زود بلندشدن نیستید و شب ها یادگیری بهتری دارید، از روش همکلاسی هایتان برای درس خواندن استفاده نکنید. شما نباید درست در روزهای قبل از امتحان ها، سنگی را بردارید که می دانید توانایی پرتاب کردنش را ندارید.

برنامه را دور نزن

وفاداربودن به برنامه ریزی، یکی از اصول مهمی است که باید آن را رعایت کنید. اگر با خودتان قرار گذاشته اید که در ساعت معینی درسی را بخوانید، به هیچ عنوان آن زمان را به درس دیگری اختصاص ندهید. حتی اگر از برنامه قبلی که برای درس های دیگر ریخته بودید جا ماندید هم نباید چنین اشتباهی را انجام دهید.

حتی با یک بار اختصاص دادن وقت مطالعه یک درس به درسی دیگر، ممکن است برنامه ریزی تان را به طور کامل نابود کنید. تا زمانی که خودتان نمی توانید به برنامه ای که ریخته اید، پایبند بمانید، نباید انتظار داشته باشید که برنامه ریزی در چنین روزهایی، نتیجه بهتری را برایتان به ارمغان بیاورد، پس به جای اینکه دنبال بهترین برنامه برای پیروی کردن باشید و مدام با نگاه کردن به شیوه درس خواندن دیگران، از این شاخه به آن شاخه بپرید، همان برنامه ای را که تنظیم کرده اید، با دقت عملی کنید.

کم کاری را جبران کن

حتما با خواندن نکته قبلی، این سوال برایتان پیش آمده که اگر به هر دلیل از برنامه تان جا مانده اید، چطور باید عقب ماندتان را جبران کنید. به اشتباه تصور نکنید که منظور ما از وفادار ماندن به برنامه، نادیده گرفتن درس هایی است که وقت نکرده اید، تمامشان کنید.

در برنامه ای که تنظیم می کنید، ساعتی را به عنوان ساعت جبران عقب افتادگی ها منظور کنید. اگر در طول روز از برنامه تان جا ماندید و درسی را تمام نکردید، در این زمان تعیین شده می توانید سراغش بروید یا اینکه اگر احساس کردید مبحثی را خوب یاد نگرفته اید، در این فرصت آن را دوباره مرور کنید. این کار به شما کمک می کند که برنامه مطالعه هر روز را در پایان آن روز ببندید. برای موفق شدن در امتحان ها، نباید مثل دونده ای باشید که مدام به عقب نگاه می کند. نگاه شما تنها به جلو و خط پایان باشد و ساعت جبران عقب ماندگی ها می تواند شما را به چنین هدفی برساند.

8 نکته برای درس خواندن در شب امتحان

 

به عقب نگاه نکن

نگذارید استرس نمره های پایین ترم گذشته یا موفق نشدن در یکی از امتحانات این ترم، به نمره ای که در بقیه آزمون ها می گیرید، لطمه بزند. شما باید از اشتباهات گذشته تان درس بگیرید و به جبران آن ها در آینده امیدوار باشید. اگر پیش از این در درسی نمره خوبی نیاورده اید، نباید در تمام امتحان ها با چنین نگرانی ای سر جلسه بروید. قضاوتی که شما در مورد خودتان می کنید می تواند روی نتیجه ای که می گیرید تاثیر بگذارد، پس به خاطر یکی، دو شکست، قضاوت بی رحمانه ای در مورد توانایی هایتان نداشته باشید.

کمک بگیر

استفاده از فکر جمعی می تواند مسیر شما را برای موفق شدن در امتحان ها هموارتر کند. اگر یکی از دوستانتان به ریاضی مسلط تر است و شما فیزیک را بهتر بلدید، در یاد گرفتن این دروس به هم کمک کنید. گذشته از این، می توانید با خلاصه بندی کتاب ها به یکدیگر کمک کنید و جزوه خلاصه هایتان را با هم مبادله کنید. فرض کنید باید یک کتاب ۹۰ صفحه ای را بخوانید. اگر شما و دو نفر از دوستانتان هرکدام ۳۰ صفحه از این کتاب را خلاصه کنید و پرسش ها را از دل مباحث دربیاورید، با سرعت و دقت بیشتری می توانید نکات مهم را بخوانید و یاد بگیرید. در چنین شرایطی انگار زحمت شما برای خواندن آن کتاب، یک سوم شده است.

هیچ درسی را خط نزن

هر درسی برای خودش اهمیت ویژه ای دارد؛ پس نگویید که از این درس یا این مبحث در کنکور سوال نمی آید و نباید آن را بخوانم. برای مثال، از کتاب تاریخ معاصر سال سوم در کنکور سوال نمی آید و به همین دلیل بسیاری از دانش آموزان، نمره خوبی در این درس نمی گیرند. همین اشتباه به معدل کل آن ها ضربه می زند و در نتیجه به رتبه ای که در امتحان کنکور می آورند هم آسیب می زند، پس تنها با چنین توجیهی، گزینشی درس نخوانید و برای همه درس ها ارزش یکسانی قائل شوید؛ چه در کنکور ضریب بالایی داشته باشند و چه نه.

کنکوری فکر نکن

درس ها مثل زنجیر به هم وصل اند و به همین دلیل اگر از یک بخش کتاب سوال نمی آید، نباید خیال نخواندنش را به سرتان راه دهید. شما باید همه بخش های یک کتاب را به ترتیب مطالعه کنید تا رشته این زنجیر در ذهنتان پاره نشود و بتوانید بخش های مهمی را که ممکن است بعد از بخش های کم اهمیت تر بیایند، بهتر یاد بگیرید. برای مثال، اگر بگویید از سه درس اول کتاب زبان در این ترم سوال نمی آید و آن ها را نخوانده رد کنید، نمی توانید درس چهارم را هم به خوبی یاد بگیرید، چرا که لغات درس های اول در درس های بعدی تکرار می شوند و اگر آن ها را نخوانده باشید، نمی توانید مباحث بعدی را به خوبی یاد بگیرید.

افراط نکن

در مطالعه کردن دروس توازن را حفظ کنید. عجیب نیست که شما به خاطر علاقه زیادی که به یک درس دارید، بیشتر از هر کتابی آن را مطالعه کنید؛ این اشتباهی است که بسیاری از دانش آموزان آن را انجام می دهند و با افراط در مطالعه درس و کم کاری در خواندن درس دیگر، به نتیجه نهایی که برایش زحمت می کشند، لطمه می زنند.

برای مثال، دانش آموزان رشته تجربی، معمولا در خواندن درس زیست شناسی که علاقه بیشتری به آن دارند، افراط می کنند و عربی را نادیده می گیرند و بچه های علوم انسانی بیشتر از هر درسی ادبیات را می خوانند و ریاضی را کمتر از هر درسی مطالعه می کنند. برای گرفتن نتیجه بهتر، از چنین اشتباهی بپرهیزید و فقط روی یک درس تمرکز نکنید.

https://hidoctor.ir/portal/2016/05/31/8-%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%B3-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D8%A8-%D8%A7%D9%85%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D9%86/

هنرستانی بازدید : 78 جمعه 15 شهریور 1398 زمان : 10:30 نظرات (0)

توانایی یادگیری سریع، سرمایه فوق‌العاده باارزشی است. افرادی که می‌توانند مفاهیم جدید را به سرعت یاد بگیرند و درک کنند، مزیت ویژه‌ای نسبت به کسانی‌ که مدام با خود کلنجار می‌روند و همیشه هم به در بسته می‌خورند، دارند. این افراد قادرند اطلاعات جدیدی را که آموخته‌اند در مدت زمان کوتاهی پردازش کنند و از مهارت‌های جدیدشان بهره ببرند.

حالا که صحبت از افراد خاص با مهارت‌ ویژه شد ممکن است این سؤال برای‌تان پیش بیاید که آیا افزایش سرعت یادگیری مهارتی ویژه و مخصوص اقلیت خاصی است؟ این ویژگی موهبتی است که فقط به افراد باهوش با قدرت فهم بالا اعطا شده است؟ آیا فقط و فقط نابغه‌ها می‌توانند سریع یاد بگیرند؟

تمام این سؤالات جواب ساده و مهمی دارد: «خیر»

دوستان عزیزم با جرئت می‌توانم بگویم همه‌ی ما می‌توانیم سرعت یادگیری‌مان را افزایش بدهیم و هر موضوعی را سریع‌تر و بهتر بیاموزیم. تنها چیزی که نیاز داریم چند راهکار ساده است که در این مسیر ما را یاری کند. اگر این روش‌ها را درست به‌کار بگیرید و طوری به استفاده از آنها عادت کنید که روی تک تک آنها تسلط کافی داشته باشید، نتایج خیلی خوبی خواهید گرفت. می‌توانید مفاهیم را سریع‌تر بیاموزید، اطلاعات جدید را در مدت زمان کمتری تجزیه و تحلیل کنید و دانش و توانایی‌های خود را گسترش بدهید.

پس با این مقاله از «چطور» همراه شوید تا درباره‌ی راهکارهایی با شما صحبت کنیم که بهره‌گیری از آنها، سرعت یادگیری را افزایش می‌دهد.


حتما بخوانید: آشنایی با موثرترین روش های مطالعه و یادداشت برداری

۱. به جای مدت زمان مطالعه، بر تعداد دفعات «تکرار مطالب» تمرکز کنید

افزایش سرعت یادگیری - تمرکز بر تکرار مطالعه

دوستان عزیزم ما که با هم تعارف نداریم. وقتی می‌گوییم: «۵ ساعت درس خوندم» در واقع داریم خودمان را گول می‌زنیم. مدت زمانی که مثلا مشغول خواندن بودیم مهم نیست، آنچه واقعا اهمیت دارد مطالعه‌ی مفید است. چقدر از این ۵ ساعت را واقعا مطالعه کرده‌ایم؟! آیا همه‌ی ۵ ساعت با توجه و تمرکز کامل فقط صرف یادگیری شده است؟ چقدر از این زمان حواس‌مان به موبایل‌مان بوده است؟ چند بار در این ۵ ساعت نتوانستیم طاقت بیاوریم و ایمیل‌مان را چک کردیم و به توییتر یا فیس‌بوک سر زدیم؟ در واقع اینکه چه کار کردیم اهمیتی ندارد، نکته مهم این است که زمان‌مان ممکن است صرف هر چیزی شده باشد به‌جز یادگیری!

مهم‌ترین جمله‌ای که در این رابطه می‌توانم به شما بگویم این است: رمز یادگیری مؤثر، تکرار مطالب است. تکرار، یکی از اهرم‌های قدرتمند در اختیار ماست. تکرار باعث می‌شود اطلاعات مدام به مغز مخابره شود و مغز با این تکرار‌ها اصطلاحا به خوبی شیرفهم می‌شود. اگر می‌خواهید به قدرت تکرار کردن پی‌ ببرید، پیشنهاد می‌کنم درباره‌ی معجزه‌ی این شیوه از بازیگران مشهور، ورزشکاران حرفه‌ای، موزیسین‌های موفق و ارتشی‌های منظم سؤال کنید. آنها قدرت تکرار را به خوبی درک کرده‌اند، چون همین تکرار مستمر و متمرکز (در ادامه درباره‌ی تمرکز با شما صحبت خواهم کرد) رمز موفقیت آنهاست و عامل مؤثری در پیشرفت‌‌شان به شمار می‌آید.

آنقدر که تکرار مهم است، مدت زمانی که به مطالعه اختصاص می‌دهید ملاک نیست. چیزی که اهمیت دارد نتیجه‌ی کار ماست. پس با توجه به آنچه گفته شد اولین قدم این است که از شر ساعت خلاص شوید و در عوض تمام توجه و تمرکزتان را روی «به اندازه‌ی کافی تکرار کردن» بگذارید. به جای اینکه بگویید: «من ۲ ساعت برای خوندن جزوه‌هام وقت گذاشتم» بگویید: « من تمام یادداشت‌هام رو خط به خط، سه بار از اول تا آخر به دقت مرور کردم.» می‌گویم بگویید چون قرار است از این به بعد انجامش بدهید. این روش شما را روی نتیجه‌ی کار یعنی میزان یادگیری متمرکز می‌کند و از طرفی باعث می‌شود دچار این توهم نشوید که چون زمان زیادی صرف مطالعه‌ کرده‌ام پس نتیجه‌ی کار عالی خواهد بود. این تفکر می‌تواند خطرناک باشد، چون اگر از زمان نهایت بهره را نبرده باشید و به نتیجه مطلوب نرسید، ناامید می شوید و در ضمن وقت زیادی را هم هدر داده‌اید.


حتما بخوانید: چگونه درس بخوانیم که خسته نشویم

۲. مطالب را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید

افزایش سرعت یادگیری - تقسیم مطالب

دانیل کویل (Daniel Coyle) نویسنده و متخصص استعداد در اثر پرفروش خود «رمز استعداد» می‌نویسد: «اینکه چگونه کلمات را به نوشته تبدیل کنیم مهارت می‌خواهد. کلمات به تنهایی بی‌فایده هستند، اما اگر بتوانیم آنها را کنار هم بگذاریم و از آنها قطعات بزرگ‌تری مثل جمله و پارگراف بسازیم، آن‌وقت از ترکیب جملات و پاراگراف‌ها به یک نوشته زیبا و نغز خواهیم رسید.» در واقع منظور جناب کویل این است که آنچه کل یک نوشته را تشکیل می‌دهد از جمله پاراگراف‌ها، جملات و نوشته‌ها، اجزای کوچکتری هستند که اگر درست کنار هم قرار بگیرند نوشته خوبی خواهیم داشت. پس کسی که نوشته را می‌خواند اگر جملات را خوب درک کند، کل نوشته را درک خواهد کرد.

درباره‌ی یادگیری مطالب و مهارت‌ها هم می‌توانیم از چنین روشی استفاده کنیم و البته مؤثر هم خواهد بود. تقسیم‌بندی مطالب به حجم‌های کوچک‌تر به مغز می‌آموزد هر مهارت یا دانشی که ما یاد می‌گیریم در واقع مجموعه‌ای از بخش‌های اطلاعاتی کوچک‌تر است که کنار هم قرار می‌گیرند و کل مطلب را شکل می‌دهند.

یکی از اولین مواردی که باید هنگام تلاش برای آموختن هر موضوع جدیدی به‌کار بگیریم، تفکیک مطالب به بخش‌های کوچکتر است. با این کار حجم مطالب تقسیم می‌شود و در نتیجه یادگیری سریع‌ و آسان‌تر خواهد بود. با این روش به یک‌باره با حجم زیادی از مطالب روبه‌رو نمی‌شویم، مأیوس نخواهیم شد و دست از تلاش نمی‌کشیم. وقتی مطالب به قسمت‌های کم حجم تقسیم شود، با آموختن هر بخش انگیزه‌ی ما تقویت و سرعت‌ یادگیری‌مان بیشتر می‌شود، پس ترغیب می‌شویم و می‌توانیم تا آخر ادامه بدهیم. خوب حالا که مطالب را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کردید، می‌توانیم به مرحله‌ی بعد برویم. آماده باشید!


حتما بخوانید: محققان و دانشمندان درباره بهترین روش‌ مطالعه چه نظراتی دارند؟

۳. هر بخش را کاملا یاد بگیرید، سپس آنها را به‌هم مرتبط کنید

حالا که مجموعه‌ای از بخش‌های کوچک‌تر و حجم مطالب کمتری برای یادگیری داریم، باید اول هر قسمت را به خوبی یاد بگیریم و مهارت لازم را کسب کنیم (مطمئنم مشکلی در این مورد ندارید، طبق مرحله‌ی اول پیش بروید: «تمرکز بر تکرار مطالب تا یادگیری کامل»). تمام بخش‌های کوچک‌تر را مطالعه و آن‌قدر تکرار کنید تا کاملا یاد بگیرید. خیال‌تان راحت باشد؛ در واقع شما در حال تلاش برای آموختن تمام مطلب مورد نظرتان هستید، چون کل آنچه هدف یادگیری شماست در واقع مجموعه‌ی این بخش‌های کوچک و ساده‌ است. پس فقط کافی است کاملا متمرکز شوید و هر قسمت را آن‌قدر تکرار کنید تا ملکه‌ی ذهن‌تان شود. وقتی کاملا یاد گرفتید، تمام آموخته‌هایتان را کنار هم بگذارید تا به مرور پازل شما تکمیل شود و کل مطلب را یاد بگیرید.

ویژگی مهم دیگرِ تقسیم مطالب این است که وقتی هر قسمت را خوب یاد بگیرید می‌توانید راحت‌تر مطالب را به هم مرتبط کنید و از مفهوم یک قسمت به قسمت دیگر یا مفهوم کلی مطلب مورد نظر برسید. هیچ مطلبی به نظرتان پیچیده نخواهد بود و درک مطالب و تجزیه و تحلیل آنها آسان‌تر می‌شود. وقتی به روند شکل‌گیری مطلب پی ببرید، کل مطلب به خوبی برای‌تان جا می‌افتد و در آینده بهتر می‌توانید مطالبی را که آموخته‌اید به خاطر بیاورید یا در ذهن‌تان آنها را دوباره بازیابی و مرور کنید. آنچه یاد گرفته‌اید تمام عمر در ذهن‌تان می‌ماند و این یعنی آموختن به معنای واقعی کلمه!

برای تهیه مجموعه صوتی «یادگیری، هوش و تقویت حافظه» کلیک کنید

۴. فرآیند یادگیری را به یک بازی مفرح تبدیل کنید

افزایش سرعت یادگیری با بازی

معمولا همه‌ی آدم‌ها به بازی کردن علاقه دارند و البته بازی برای مغز انسان نیز فرآیند جذابی به شمار می‌آید. هنگامی‌ که فرآیند یادگیری تبدیل به یک بازی لذت‌بخش شود، زمان متوقف می‌شود، غرق در تکرار مطالب می‌شویم و به راحتی آنها را یاد می‌گیریم. اگر برای یادگیری موضوعی تلاش می‌کنید، یکی از راهکارهای مؤثر طراحی یک بازی است. از فرآیند یادگیری مطلب یا مهارت مورد نظرتان برای خود یک بازی بسازید، البته یادتان باشد که باید بتوانید از پس آن بربیایید. قوانین خودتان را وضع کنید و برای تکمیل هر مرحله به خودتان جایزه بدهید. اینکه با انجام هر مرحله از بازی یا به اتمام رساندن بخشی از آنچه می‌خواهید بیاموزید به خودتان پاداش بدهید، نکته‌ی مهمی است؛ چون مغز انسان به‌طور طبیعی جایزه گرفتن را دوست دارد و برای پیشرفت ترغیب می‌شود. پس به راحتی از خیر قسمت جذاب بازی نگذرید!

چارلز داهیگ (Charles Duhigg) در کتاب پرفروش خود «قدرت عادت» می‌نویسد: «پاداش‌ها پایه و اساس شکل‌گیری عادات هستند.» وقتی ذهن‌ تلاش کند و پاداش بگیرد، به تلاش کردن عادت می‌کند و این دقیقا همان چیزی است که ما می‌خواهیم.

به خاطر داشته باشید هنگامی‌ که یک رفتار به عادت تبدیل شود، انجام آن هم ساده‌تر و هم سریع‌تر می‌شود. اگر برای یادگیری پاداش بگذاریم، به آن عادت می‌کنیم و این یکی از رموز افزایش سرعت یادگیری است.

دانیل کویل پیشنهاد می‌کند که به کاری مثل حفاری کردن فکر کنید؛ کاری که خسته‌کننده، سخت و طاقت‌فرساست و تکراری و بیهوده به نظر می‌رسد. یادگیری هم در وهله‌ی اول چیزی شبیه بیهوده کندن زمین است، اما بازی به معنی سرگرمی، تعامل با دیگران، شور و اشتیاق و تحرک است. به همین دلیل ساده برای افزایش سرعت یادگیری یک مطلب یا آموختن یک مهارت، بهتر است بازی کردن را جایگزین یک کار خشک و خسته‌کننده کنید.


حتما بخوانید: چگونه هنگام مطالعه تمرکز کنیم؟

۵. زمان‌های مطالعه را کوتاه‌ کنید، اما میزان تمرکزتان را بالا ببرید

افزایش سرعت یادگیری با بالا بردن تمرکز

تحقیقات متعدد تأکید می‌کنند که استراحت کافی عملکرد مغز را افزایش می‌دهد. نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل قهوه که اکثر دانش‌آموزان حداقل یک‌بار در طول زندگی‌شان برای شب‌بیداری قبل از امتحان از آنها استفاده می‌کنند، راه مؤثری برای یادگیری نیستند. در واقع شواهد نشان می‌دهد این کار کم‌اثرترین روش بالابردن راندمان یادگیری است.

تمام آنچه می‌خواهم به شما بگویم در این جمله خلاصه می‌شود: اگر بخواهیم واقعا چیزی را به سرعت یاد بگیریم، باید زمانی اقدام به آموختن کنیم که ذهن‌مان تازه‌نفس باشد.

ما به تمام توان ذهنی‌مان برای تمرکز نیاز داریم. با انرژی تازه و ذهنی که خوب استراحت کرده است تمام توجه و تمرکزتان را روی یادگیری مطلب مورد نظر بگذارید، سپس سعی کنید مطالب را کنار هم قرار دهید، بین قسمت‌های مختلف مطلب (آنچه در مرحله‌ی ۳ به آن اشاره کردیم) ارتباط برقرار کنید و آن را تکمیل کنید. به محض اینکه احساس کردید روند یادگیری‌تان کند شده است و ذهن‌تان کارایی اولیه را ندارد، به خودتان زنگ تفریح بدهید تا ذهن‌ دوباره تغذیه شود و نیروی تازه به‌دست بیاورد. در غیر این صورت فقط زمان را هدر می‌دهید و چیزی یاد نمی‌گیرید، کلافه می‌شوید و در نهایت آموختن را رها می‌کنید. به یاد داشته باشید کسی با ذهن خسته چیزی یاد نمی‌گیرد.

روندی که باید برای راحت‌تر، سریع‌تر و بهتر آموختن در پیش بگیرید، بالا بردن میزان تمرکز، سپس استراحت و تغذیه‌ی ذهن و دوباره به‌کارگیری تمام تمرکز و ادامه‌ی مطالعه است. با تمام قدرت ذهن‌تان متمرکز شوید و یادگیری را آغاز کنید. هر زمان نیاز بود استراحت کنید و هنگامی که ذهن‌تان آماده شد، ادامه بدهید. این روشِ افزایش سرعت یادگیری است. جلسات طولانی مطالعه، هیچ‌گاه به اندازه‌ی جلسات کوتاه اما مداوم و متمرکز، مؤثر نخواهد بود. در جلسات طولانی احتمال حواس‌پرتی و از دست دادن تمرکز بیشتر است، زیرا فرآیند یادگیری به یک روند خسته‌کننده تبدیل می‌شود و چون حوصله‌تان سر می‌رود، ناخودآگاه تمرکزتان به چیزهای دیگر معطوف می‌شود. این هم یکی از دلایل مهم نبودن مدت زمان مطالعه است، چون ممکن است ساعت‌ها مطالعه کنید اما چیزی یاد نگیرید و حواس‌تان جای دیگری باشد. مطالعه‌ی طولانی‌مدت بیشتر شما را درگیر زمان می‌کند تا آنچه واقعا مهم است و می‌خواهید یاد بگیرید. در نتیجه زمان زیادی صرف می‌کنید اما نتیجه‌ای نمی‌گیرید.

یادتان باشد اگر اراده کنیم و خودمان را مانند یک ورزشکار با تمرینات کوتاه اما شدید آموزش بدهیم، قطعا نتایجی به‌دست می‌آوریم که ما را خوشحال می‌کند. شما هم مانند همین ورزشکار بازه‌ی زمانی هر بار مطالعه را کمتر کنید اما میزان تمرکزتان را بالا ببرید. خواهید دید که چقدر سریع‌تر یاد می‌گیرید و خسته هم نمی‌شوید.

تمام این مراحل را قدم به قدم انجام بدهید و به نکات مهم توجه کنید. مطمئنم آموخته‌هایتان سریع‌تر و عمیق‌تر خواهد بود و زمان کافی برای کارهای دیگر هم خواهید داشت.

برگرفته از: lifehack

هنرستانی بازدید : 44 پنجشنبه 14 شهریور 1398 زمان : 11:29 نظرات (0)
سلام به داوطلبان پر انرژی کنکور سراسری...خسته نباشید همگی ...خٌب... 

با توجه به نزدیک شدن آزمون های حضوری جمعبندی تمام موسسات داوطلبان انتظار دارند بعد از مدت ها تلاش در مباحث مختلف و درصد نگرفتن در آزمون هایی که خیلی کم با بودجه بندی پیش رفته اند ، حال که همه مباحث را حداقل یک یا دو بار مرور کامل شده اند ، الان دیگر باید در آزمون های جامع درصدها را دید و تست های بیشتری نسبت به قبل زده شوند! 

این گفته و انتظار تا حدی درست است که نباید باعث شود تحت تاثیر جو این مسئله قرار بگیرید خوب حالا که آزمون های جمعبندی نتونستم تراز خوبی کسب کنم حتماً کنکور هم نمیتونم و... 

توجه داشته باشید که هدف از آزمون های آزمایشی چه حضوری و چه غیر حضوری و حتی آزمون های شبیه سازی که در منزل از خود می گیرید ، تنها یافتن اشکالات و رفع آنها و نیز تکمیل پروسه مرور در صورت فراموش شدن برخی مباحث است. 

و نتیجه و درصدهای واقعی شما تنها در کنکور واقعی با همان جو اصلی رقابت نمایش داده خواهد شد لذا اکنون نه از تراز بالای خود زیاد خوشحال و مغرور شوید و نه به تست های زیادی که با وجود خواندن مباحث آنها ، نتوانسته اید پاسخ دهید و درصد حتی 0 دارید ؛ نامید و مایوس نشوید. 

  

به طور خلاصه هدف از شرکت در آزمون های آزمایشی چه حضوری و چه غیر حضوری : 

هدف یادگیری و آموختن است: 

با بودجه بندی و تقسیم کردن مباحث داوطلب می تواند بمرور بر مطالب هر درس تسلط پیدا کند و ظرافت‌ها و نکته­های مهم هر مبحث درسی را دریابد. در آزمون‌های آزمایشی، داوطلب متوجه می‌شود که اطلاعاتش در کدام مباحث، کم، اشتباه یا ناقص است و نیاز به مطالعه و یا مرور بیشتری دارد. 

مدیریت زمان آزمون-افزایش سرعت و دقت-جرات «نه» گفتن- تحلیل آزمون آزمایشی مطالعه همه دروس- 



شما بودجه بندی آزمون های جامع را در عرض 4 تا 5 اوردی جلو ، حال چگونه میخواهی در عرض دو یا سه هفته یک دور کامل مرور کنی؟! شدنی نیست که مگر اینکه داوطلبی باشد که خلاصه های تکنیکی و خوبی داشته باشد.خلاصه نویسی از اشکالات خود ،نکاتئ مهم ، تست های مهم و...داشته باشد و در آزمون های جمعبندی نیز از همین خلاصه ها مرور کند. 

اما چون اکثر داوطلبان این چنین خلاصه نویسی های تکنیکی را ندارند لذا با این اوصاف بهترین روش جهت جلوگیری از افت تراز در آزمون های جمعبندی و در کل نحوه و چگونگی مطالعه برای آزمون های جمعبندی به این شکل است که: 

با فرض حتی اندک تسلط شما در بودجه بندی کل آزمون جامع : 

از تست به سمت مطالعه برگردید. برعکس...در آزمون های قبلی که مبحثی بود اول درس می خواندید ، درس را یاد می گرفتید و بعد تست کار می کردید یعنی از آموزش به تست ؛ اما الان؛ 

برعکس ابتدا حل تمرین و تست انجام بدهید بدون هیچ مطالعه ای و سپس مواردی که در تست زنی اشکال داشتید را همان ها را حال برگردید و بازخوانی کنید . 

با این روش متوجه می شوید که کدام مباحث را واقعا مسلط هستید و می توانید تست بزنید و جاهایی که لنگ بودی و اشکالاتی داتی الان بهتر میتونی براشون برنامه ریزی حرفه ای و حساب شده داشته باشی و برگردی بازخوانی کنی. 

و اما برای داوطلبانی که در برخی دروس ضعیف هستند آیا بازهم به روش گفته شده باید برای آزمون های جمعبندی درس خواند؟؟؟ 

این دسته از داوطلبان به دلیل کم تسلطی در برخی مباحث مثل دروس حلیاتی و محاسباتی می توانند قبل از شروع روش تست زنی فوق ابتدا چند تست را به عنوان مدل، نمونه تست ، شاخص و مربوط به آن مبحث را به روش اٌپن بوووک کار کند تا مبحث مورد نظر را به یاد آورد و حال که یادآوری شد تست های بعد ی را خودت دیگه بزن بدون اینکه پاسخ را نگا کنی. 

دلایلی که ثابت می کنند این روش برای آزمون های جمعبندی برتر است: 

1-این روش بسیار بهتر از این است که بخواهید دوباره از صفر تا صد آموزش ببینید و در مقابل وقت شما را زیاد نمی گیرد لذا می توانید بودجه بندی آزمون را تمام کنید و عقب نمانید. 

2- جهت به تسلط رسیدن بعد از یادگیری مبحث باید زیاد تست کار شود که با این روش شما زمان زیادی برای حل و تمرین تست خواهید داشت. 

3- مغز تنبل نمی شود و فعال تر از قبل خود را در مرحله باز یادآوری مباحث قرار می دهد.اگر بخواهید برای هر آزمونی از صفر تا صد را مجددا بخوانید و مدام برگردید مباحث را از ابتدا بخوانید با این کار ذهن را تنبل می کنید چرا که تلقین کاذب برای مغز ایجاد می شود که آره تو هنوز فرصت داری و میتونی از اول دوباره همه مباحث را بخونی ؛ خیالت راحت و... 

با این کار مغز دیگر ملزم به این نمی شود که مباحث خوانده شده را ذخیره کند. 

از دلایل دگیر افت تراز به ویژه در آزمون های جمعبندی این است که داوطلب تست ترکیبی کار نمی کند. شما باید عادت کنید همانطور که در طول روز به روش تنوع درسی ، مطالعه می کنید اکنون نیز مثلا اگر در درس شیمی تسلط دارید باید تست های شیمی را در کنار تست های دروس دیگر کار کنید تا خستگی برای مغز ایجاد نشود و از طرفی در جلسه آزمون وقتی به آخرین درس یعنی شیمی می رسید با حال و حوصله و دقت بالا تست های شیمی را بزنید. 

باز هم از نکات اصلی بهبود تراز و اٌفت نداشتن این است که حتما حل تست به روش های مختلف مثل حل تست پوششی و حل تست ترکیبی داشته باشید تا با پیشروی مباحث و نزدیک تر شدن به کنکور مباحث را فراموش نکنید و هر آنچه که خوانده اید در ذهن نهادینه شوند. 

 منبع:http://doctorronaghi.ir/%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D8%B2%D9%85%D9%88%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AA%D8%A7-%DA%A9%D9%86%DA%A9%D9%88%D8%B1-%D8%AC%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85%D8%9F

هنرستانی بازدید : 53 چهارشنبه 13 شهریور 1398 زمان : 10:09 نظرات (0)

انتخاب رشته علوم انسانی در پایه نهم
در رشته انسانی قوی بودن در دروس ادبیات و عربی کمک بیشتری به دانش آموز می کند اما متاسفانه اکثر دانش آموزان برای فرار از درس ریاضی به این رشته روی می آورند.

درست است که در این رشته دروس ریاضی بسیار سطحی میباشد و دروس رشته علوم انسانی جنبه حفظی یشتری دارد اما قوی بودن درس ریاضی شما منافاتی با رشته انسانی ندارد، کسی که می خواهد در رشته علوم انسانی تحصیل کند باید فاکتور روابط عمومی قوی و سخنوری را به عنوان اولویت انتخاب این رشته مدنظر داشته باشد. زیرا عموم رشته های دانشگاهی رشته علوم انسانی در ارتباط مستقیم با اعضای جامعه است مانند رشته های اقتصاد، روانشناسی ،مشاوره، مدیریت، علوم سیاسی و …

برای موفقیت در این رشته حافظه قوی و بهره مندی از تمرکز خوب کمک شایانی می کند. دروس رشته انسانی جنبه “حفظ کنید” بیشتری دارد و این موضوع بی ارتباط با رشته های دانشگاهی این گروه نظیر حقوق وتاریخ و… نیست.

نکته مثبت برای موفقیت در کنکور رشته انسانی رقابت کمتر نسبت به سایر گروه های اموزشی می باشد یعنی دانش آموز قوی کمتری نسبت به سایر رشته های نظری در این گروه وجود دارد.

اگر کسی بخواهد رشته انسانی را در انتخاب رشته دبیرستان برگزیند باید مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور در هر یک از درس های زبان و ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی در سه پایه دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ نباشد.

نمره درس زبان و ادبیات فارسی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۴ محاسبه می شود.

نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می شود.

نمره درس عربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۲ محاسبه می شود.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل ۳۷۸ باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل ۱۴ باشد.

 

انتخاب رشته علوم تجربی در پایه نهم
برای رسیدن به ایده ال هایتان در رشته تجربی باید در دروس زیست شناسی و ریاضی  شیمی دارای دید مناسبی باشید.

اکثر رشته های  دانشگاهی رشته تجربی در ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم با زیست و شیمی و تا حدودی ریاضی و فیزیک هستند، برای مثال رشته های پزشکی و پیراپزشکی کاملا مرتبط با دروس زیست و شیمی هستند و همچنین رشته های علوم پایه مانند ژنتیک نیز به درک مناسبی از ریاضی و زیست و شیمی نیاز دارند، نمی توان رشته تجربی را رشته حفظیات نامید اما از نظر درک ریاضی و مفاهیم نسبت به ریاضی مهارت کمتری را می طلبد. اما از نظر درک پدیده های طبیعی و کنجکاوی نسبت به پدیده ها نسبت به ریاضی کنجکاوی بیشتری را نیاز دارد.

از آنجایی که استقبال از رشته تجربی در سال های قبل به شدت زیاد شده است بنابراین دانش آموزان این رشته رقابت بیشتری را در کنکور سراسری شاهد خواهند بود. این رقابت بدین معنی است که تقریبا در چندسال گذشته تعداد شرکت کنندگان کنکور تجربی حداقل ۲ برابر شرکت کنندگان رشته ریاضی فیزیک و یا رشته انسانی بوده است.

اگر بخواهیم رشته های گروه پزشکی یعنی رشته های پزشکی و پیراپزشکی را رشته های اصلی دانشگاهی برای دانش آموزان تجربی بنامیم تنها برای حداکثر ۲ الی ۴ درصد این داوطلبان در دانشگاه های دولتی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی صندلی وجود دارد. عددی که هرساله در حال کاهش یافتن است. این رقابت حتی با کمک صندلی های دانشگاه آزاد و پردیس های خودگردان هم نتوانسته است طعم سهولت به خود بگیرد.

بنابراین کسی که خود را برای انتخاب رشته تجربی در پایه نهم مستحق می داند باید خود را برای یک رقابت تمام عیار آماده کند.

اگر کسی می خواهد رشته تجربی را در انتخاب رشته پایه نهم برگزیند باید مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ نباشد.

نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می گردد.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل ۲۵۲ باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل ۱۴ باشد.

 

انتخاب رشته ریاضی فیزیک در پایه نهم
کاملا مشخص است که این رشته ارتباط تنگاتنگی با دو درس ریاضی و فیزیک دارد ، از انجایی که اکثر فارغ التحصیلان این دو رشته را مهندسان آینده تشکیل می دهد درک درست از این دو درس می تواند در آینده کمک بسیاری به موفقیت در رشته دانشگاهی کند.

به جرات می توان گفت که هر یک از فصول فیزیک مربوط به یک رشته مهندسی می باشد، پس دانش آموزی که درک درستی از فیزیک و ریاضی و قسمت های تجسمی دارد میتواند آینده درخشانی در این رشته داشته باشد. هرچند نباید از نقش شیمی هم در انتخاب رشته ریاضی فیزیک به راحتی گذشت. اینکه ما دید مهندسی داریم امابه دلیل نخواندن دروس معدل کمی در این سه درس کسب کردیم اصلا توجیه مناسبی نیست لذا توصیه می شود دانش آموزانی که دارای معدل بالاتر از ۱۸ در این سه درس هستند وارد این رشته شوند هرچند از نظر قانونی باید:

مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ نباشد.

نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می گردد.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل ۲۵۲ باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل ۱۴ باشد.

 

انتخاب رشته شاخه‌ فنی و حرفه‌ای در پایه نهم
رشته فنی حرفه ای شامل چهار زیر گروه هنر ،مدیریت و خدمات، صنعت و کشاورزی می شود و به نوعی می توان به تمامی رشته های گروه ریاضی  در دانشگاه راه یافت اما یادمان باشد با انتخاب رشته فنی حرفه ای شانس قبولی خود را در دانشگاه های درجه یک کشورتا مقطع ارشد از خود گرفته ایم و اصولا برای ورود به کارشناسی ارشد دانشگاه های خوب نیز با ضعف علمی محسوسی نسبت به دانشجویانی که از رشته ریاضی فارغ التحصیل شده اند مواجه هستند ( که البته با تلاش و کوشش قابل جبران است)

اما از سویی دیگر با مهارت های فنی آموخته در این رشته ها می توان زودتر و راحت تر  وارد بازار کار شد و به نوعی فارغ التحصیلان رشته های فنی حرفه ای زودتر مهارت و نوآوری خود را در شغل انتخابی به ظهور رسانند.

اگر قصد مهندس شدن یا مدیر شدن و تحصیلات عالی را دارید رشته ریاضی نسبت به فنی اولویت بهتری دارد اما اگر میخواهید زودتر وارد بازار کار شوید رشته های فنی حرفه ای توصیه می شود. مخصوصا دانش آموزانی که به کارهای عملی علاقه بیشتری نسبت به کارهای علمی دارند رشته های فنی حرفه ای اکیدا توصیه می شود.

شاید از گذشته این تصور در بین بعضی خانواده ها رواج یافته باشد که فقط شاگر تنبل ها یا کسانی که از درس خواندن فراری هستند سراغ رشته های فنی می روند. حتی اگر چنین تصوری درست باشد باید به جنبه مثبت قضیه نگاه کنیم.

قرار نیست همه مهندس شوند… حداقل اگر کمی واقع بینانه تر به فارغ التحصیلانی که در اقوامتان حضور دارند نگاه کنید خواهید دید بیشتر به ظاهر این مهندسان از انجام کوچک ترین کارهای فنی ناتوانند و فقط اسم مهندسی را یدک می کشند.

اما اگر فرزند شما با علاقه خود به سراغ این رشته ها برود حداقل نتیجه ای که در پی خواهد داشت این است که شاید با گرفتن یک فوق دیپلم یا حتی دیپلم دیگر از ادامه تحصیل منصرف شود ولی حداقل یک عمر با ان چیزی که در چندسال تحصیلش در دبیرستان و شاید دانشگاه می آموزد کارهای خیلی ها را راه می اندازد و از این بابت نقش موثری در اجتماع ایفا خواهد کرد.

اگر کسی می خواهد وارد رشته های فنی حرفه ای شود باید مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی و حرفه و فن در سه پایه دوره راهنمایی بدون ضریب کمتر از ۳۰ نباشد.

نمره درس ریاضی (۱) اول متوسطه بدون تبصره و حداقل ۱۰ باشد.

مجموع نمرات درس های مرتبط با رشته در دوره راهنمایی و پایه اول متوسطه (بدون احتساب نمره درس کارگاه خود اتکایی) باید حد اقل ۱۲۰ و معدل آن ها کمتر از ۱۲ نباشد.

 

 

۱- رشته های زمینه هنر:
دانش آموزانی که علاقمند به رشته های گرافیک، طراحی دوخت، طراحی پوشاک، فرش دستباف، انیمیشن، هنرهای تجسمی و هنرهای چوبی و قلمزنی در دانشگاه هستن باید این رشته رو انتخاب کنن. رشته های زمینه هنر حد نصاب نمره خاصی رو در پایه های هفتم، هشتم و نهم برای هر یک از دروس تخصصی زمینه خودش لازم داره که در طرح زیر آوردیم.

 

۲- رشته های زمینه کشاورزی
دانش آموزانی که دوس دارن در آینده در دانشگاه رشته های مهندسی ماشین های کشاورزی، مهندسی تولیدات گیاهی، تکنولوژی گیاه پزشکی، تکنولوژی پرورش طیور، مهندسی تولیدات دامی و علمی و کاربردی مدیریت تلفیقی آفات، تکثیر و پرورش آبزیان تحصیل کنن باید این رشته رو انتخاب کنن.

 

۳-رشته های زمینه خدمات فنی حرفه ای
دانش آموزانی که به رشته های  نقشه کشی معماری، کودک یاری، مدیریت خانواده، تربیت بدنی، کامپیوتر، حسابداری و بازرگانی علاقمند هستن باید رشته زمینه خدمات رو انتخاب کنن. برای ورود به این رشته لازمه که حد نصاب نمرات دروسی که در طرح زیر اومده رو کسب کنین.

 

۴- رشته های زمینه صنعت

دانش آموزانی که به رشته های مکانیک خودرو، تأسیسات، نقشه کشی عمومی، صنایع فلزی، ساخت و تولید، صنایع چوب و کاغذ، الکترونیک، الکتروتکنیک، صنایع شیمیایی، صنایع نساجی، متالورژی، ساختمان، نقشه برداری و سرامیک تمایل دارن باید به رشته های زمینه صنعت وارد بشن. برای ورود به این رشته کسب حد نصاب نمرات دروسی که در طرح زیر اومده الزامیه.

 

 

انتخاب رشته شاخه‌ کارودانش در پایه نهم
رشته های کارودانش از لحاظ عنوان رشته ها شباهت زیادی با رشته های فنی حرفه ای دارند ولی اولا انتخاب گرایش های جزئی تر در رشته های کارودانش ممکن تر هستند.

همچنین این امکان وجود دارد که برای اخذ دیپلم کارودانش به مدرسه مراجعه نکرد و صرفا با مراجعه به آموزشگاه های فنی حرفه ای که مجوز خود را از سازمان فنی و حرفه ای گرفتند به دانش آموزان دیپلم کارودانش دهند.

در مجموع ورود به رشته های فنی دشوارتر و گذراندن دروس رشته های فنی نیز سخت تر از رشته های کار دانش میباشد  اما شرایط استخدامی برای رشته های فنی حرفه ای بهتر می باشد و احد های کارگاهی رشته کارددانش بیشتر است.

در مجموع رشته کاردانش آسان ترین رشته برای گرفتن دیپلم می باشد و با توجه به اینکه در بیشتر مدارس و آموزشگاه های کارودانش سخت گیری زیادی روی دانش آموزان وجود ندارد در نتیجه بعد از اخذ دیپلم به دلیل ناآشنایی نسبی دانش آموز با مباحث دیدخوبی نسبت به آن در بازار کاری وجود ندارد.

هرچند در مدارس کاردودانش نیز استثنا وجود دارد و مدارس کارودانشی داریم که از لحاظ کیفیت با مدارس فنی حرفه ای قابل مقایسه اند.

برای انتخاب رشته کارودانش در انتخاب رشته پایه نهم مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریورهر یک از درس های ریاضی، کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از ۳۶ نباشد.

نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۲ محاسبه می شود.

نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می شود.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل ۱۸۰ باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل ۱۲ باشد.

 

۱- رشته های زمینه هنر شاخه کاردانش
شامل هنرهای نمایشی، تجسمی، فرهنگی ادبی، کارهای هنری در خانه می باشد.

۲- رشته های زمینه کشاورزی

شامل ماشینهای کشاورزی، امور دام و طیور، امور زراعی و باغی، جنگل و مرتع، شیلات و حشرات می باشد. برای ورود به این رشته حد نصاب نمرات دروس زیر رو باید کسب کنین.

 

۳- رشته های زمینه خدمات شاخه کاردنش
شامل خدمات غذایی مثل کنترل و تولید مواد و خدمات اجتماعی مثل هتل داری و سیاحتی می باشد. 

 

۴- رشته های زمینه صنعت کاردانش
رشته های کاردانش ، رشته هایی هستن که شما می تونید با یاد گرفتن اونها راحت مشغول به کار بشید، در زمینه صنعت این رشته ها شامل رشته های برق، عمران، مکانیک، صنایع دستی، سرامیک و شیمی میشن.

 

انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی در پایه نهم

در این رشته ارتباط بیشتری با دروس معارف اسلامی و تفسیر قرآن و فقه و… برقرار خواهد شد و برای دانش آموزانی که به مسائل حوزوی و ادبیات عرب علاقه بیشتری دارند بیشتر توصیه می شود. دروس این رشته نیز مانند علوم انسانی نیاز به توانایی حفظیات بیشتری دارند.

فارغ التحصیلان این گروه می توانند دردانشگاه های علوم و حدیث و حوزه علمیه ادامه تحصیل دهند. این داوطلبین همچینین میتوانند به دلیل نزدیکی با رشته انسانی در زیر گروه انسانی موفقیت نسبی کسب کنند.

مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور در هر یک از درس های زبان و ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی در سه پایه دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ نباشد.

نمره درس زبان و ادبیات فارسی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۴ محاسبه می شود.

نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می شود.

نمره درس عربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۲ محاسبه می شود.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل ۳۷۸ باشد.

یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل ۱۴ باشد.

منبع:http://utiran.com

هنرستانی بازدید : 49 سه شنبه 12 شهریور 1398 زمان : 9:40 نظرات (0)

انشا زیبا تصویر سازی درباره جنگلبان

مقدمه: این دنیا پر است از شغل های مختلف که مانند یک پاذل تمام اجزای این جهان هستی را در کنار یکدیگر می چیند. هر کدام به اندازه ایی موثر و حائز اهمیت هستند زیرا حتی اگر یکی درست سر جای خود، وظیفه خود را انجام ندهد، پاذل نیمه تمام و ناقص باقی خواهد ماند

تنه نشاء: صدای زوزه ی گرگ از هر سو به گوش می رسد. هوا ناجوانمردانه سرد و باد هو هوکشان در لابه لای درختان می چرخید. سرما رعشه به جانم می انداخت، اسلحه خالی از هر خشابی را روی دوش هایم گذاشته بودم، اسلحه ایی که تنها سهمش برایم سنگینی وزنش بود و دست خشک شده ام. هوا گرگ و میش بود و چشم، هاله هایی از جنگل را می دید و آن لحظه، تنها نمی توانستم به چشم هایم اکتفا کنم. زمانی که آن لباس وظیفه و آن اسلحه در دستانم است، من موظفم که تمام جان و دلم گوش و چشم شود تا ذره ایی از جنگل آسیب نبیند. شکارچیان خدانشناس حیوانات را ندرند و مسافران، جنگل را به آتش نکشند. هر بار که وارد جنگل می شوم همه می پرسند که آیا از حیوانات درنده نمی ترسی؟ آیا از جانب آنها آسیبی ندیده ایی؟! و من هزار بار با لبخند روی لب می گویم: جنگل بانی یک عشق است. عشق به میهن و محیط زیست.

اگر عاشق نقاشی خدا نباشی، برایت آنجا ماندن طاقت فرساست. آنجا که باشی شاید از درصد ناچیزی از حیوانات بترسی. آنجا و در میان آنها که زندگی کنی، زمانی که محبت حیوانات را نسبت به همدیگر ببینی، هرگز از جنگل نخواهی ترسید، مگر آنکه قصد جان آنها یا فرزندانشان را داشته باشی، اما در آن موقع تو باید از آدم ها بترسی بعضی آدم هایی که از حیوانات هم بیشتر می تواند درنده باشند. می دانی چیست؟ آنها ناجوانمردانه می آیند و مادر را از فرزند یا فرزند را از مادر جدا می کنند. تنها برای منفعت و پول برای خودشان یا برای چند لحظه خوشی و کباب، خانه ی حیوانات را می سوزانند و نابود می کنند. جنگل بان بودن یک انتخاب است. اگر عاشق نباشی کلاهت پس معرکه است و گرنه چه کسی است که اینگونه با مبلغی کم، جانش را بر کف دست بگذارد و در جنگل، به جنگل بانی حیوانات انسان نما برود!

نتیجه گیری:اگر در هر نقطه ایی از این دنیا قرار داری. از آن کوچکترش بگیر تا بزرگترینش اگر وجدان و عشق را چاشنی آن نکنی قطعا تو نمی توانی آدم سازنده ایی باشی. زیرا تو تنها سوزنده ایی و لاغیر.

 

انشا با موضوع جنگلبان

انشاء تصویر سازی درباره جنگلبان

نظر شما در مورد این مطلب چه بود نظر بزارید ممنونم

منبع انشا باز


هنرستانی بازدید : 41 دوشنبه 11 شهریور 1398 زمان : 13:51 نظرات (0)

درس ریاضی واقعا درس سختی هست و دانش آموزای تمام رشته ها از ریاضی و تجربی وانسانی گرفته تا هنر همیشه با این درس درگیر هستند!

 

اما واقعا تسلط در این درس انقدر مشکله!!! نخیر !!! ریاضی نیاز به یادگیری مفاهیم پایه داره پس بیخودی سراغ تست ها نرید!

 

در ابتدا از روی یه جزوه خوب هر سر فصل رو مطالعه کنید و سپس تمام سوال ها و مثال های کتاب درسی رو خودتون به صورت تشریحی حل کنید چون همیشه از این تمرینات سوال کنکور طراحی میشه پس ازشون غافل نشید!!!

 

اینو به یاد داشته باشید که ریاضی رو همیشه ا ز پایه شروع کنید به سمت جلو پیش برید چون اکثر مباحث پیش نیاز یکدیگر هستند. مثلا تابع نمایی پیش نیاز لگاریتم و حد پیش نیاز مشتق و کاریرد مشتق است و مثلثات که تقریبا به صورت ترکیبی با تمام مباحث ریاضی مطرح می شود. پس بعد از تسلط بر کتاب و راه حل های تشریحی رو بیارید به تست ! همیشه اول تست رو به صورت تشریحی حل کنید و سپس با روش های تستی. چون هر چقدر هم روی روش های تکنیکی مسلط باشید روز کنکور این راه حل های تشریحی در سوالات سخت بدردتون میخوره!

 

 

 

هندسه جز سخترین مباحث و وقت گیر ترین مباحث که نیاز به تسلط بر قضایای هندسی داره. همیشه سعی کنید این قضایا رو خودتون اول اثبات کنید و بعد به فرمول های کوتاه شده برسید!

 

بیشترین سوالات رو آنالیز و احتمال و کاربرد مشتق و هندسه به خود اختصاص میده!!!

 

همیشه سعی کنید در درس ریاضی اول تست های آسون رو پیدا کنید و بعد حل کنید درصد درس ریاضی خیلی در تغییر رتبه تاثیر داره!

 

موفق باشید

 

شما چگونه ریاضی می خوانید؟


منبع: دکتر رونقی

هنرستانی بازدید : 43 شنبه 09 شهریور 1398 زمان : 15:32 نظرات (0)

 توان و محاسبه عبارت توان دار

نکته: عدد an  را عدد توان دار می گوییم. به a  پایه و به n توان می گوییم.

نکته: هر عدد به توان یک برابر خودش است.

نکته: یک به توان هر عدد برابر یک می شود.

 

01  توان و جذر

 

نکته: صفر به توان هر عدد به جز صفر، برابر صفر است.

نکته: هر عدد به جز صفر به توان صفر برابر یک است.

نکته: دقت کنید که صفر به توان صفر تعریف نشده و بی معناست.

 

03 توان و جذر

 

 ترتیب انجام عملیات ریاضی

  • پرانتز
  •  توان
  •  ضرب و تقسیم به ترتیب از چپ به راست
  •  جمع و تفریق

 

نکته:در به توان رساندن اعداد منفی، اگر توان زوج باشد، حاصل عددی مثبت و اگر توان فرد باشد، حاصل عددی منفی خواهد شد.

 

05 توان و جذر

 

 ساده کردن عبارت های توان دار

 

برای ساده کردن عبارت های توان دار که بین آن ها ضرب باشد از دو قاعده زیر استفاده می کنیم:

قاعده اول: در ضرب اعداد توان دار، اگر پایه ها مساوی باشند، یکی از پایه ها را نوشته و توان ها را با هم جمع می کنیم.

قاعده دوم: در ضرب اعداد توان دار ، اگر توان ها با هم برابر باشند، پایه ها را در هم ضرب کرده و یکی از توان ها را می نویسیم.

 

نکته: اگر در ضرب اعداد توان دار، پایه ها با هم و توان ها با هم برابر باشد، برای ساده کردن میتوان از هر یک از این دو قاعده استفاده کرد.

دقت کنید که از یک قاعده نه هر دو قاعده با هم!

نکته: این قوانین فقط برای ضرب اعداد توان دار وجود دارد و برای جمع یا تفریق اعداد توان دار نمی توان از آنها استفاده کرد.

نکته: در به توان رساندن اعداد منفی، اگر توان زوج باشد، حاصل عددی مثبت و اگر توان فرد باشد، حاصل عددی منفی خواهد شد.

نکته: در برخی از مسائل ضرب اعداد توان دار، ممکن است در ابتدا پایه ها با هم مساوی نباشند، اما با تجزیه پایه ها می توان پایه های یکسان به وجود آورد.

 تعیین ب.م.م  و ک.م.م اعداد توان دار

۱- اگر پایه های یکسان با کوچکترین توان هایشان را در هم ضرب کنیم، ب.م.م  اعداد به دست می آید.

۲- اگر تمام پایه ها با بزرگترین توان هایشان را در هم ضرب کنیم ک.م.م اعداد به دست می آید.

 

02 توان و جذر

 

جذر و ریشه

مجذور یک عدد: حاصل هر عدد به توان ۲ را مجذور یا مربع آن عدد می گویند.

ریشه یک عدد: عکس مجذور را ریشه می گوییم.

نکته: برای نمایش ریشه دوم مثبت از نماد رادیکال استفاده می کنیم که به آن جذر عدد می گوییم. به عنوان مثال جذر عدد ۳۶ برابر ۶ می شود.

 

نکته: هر عدد مثبت دارای ریشه دوم است که قرینه یکدیگرند.

نکته: عدد صفر فقط یک ریشه دوم دارد که همان صفر است.

نکته: عددهای منفی جذر ندارند، زیرا مجذور هیچ عددی یک عدد منفی نخواهد شد.

نکته: یک عدد را مربع کامل می گوییم ، هر گاه جذر آن عددی طبیعی باشد.

 

 

در ویدئو زیر میتونید بخش هایی از فصل هفتم ریاضی هفتم رو مشاهده کنید: 

 

دریافت فایل pdf توان و جذر ریاضی هفتم

 

حتما بخوانید: سطح و حجم (فصل ششم ریاضی هفتم)

 

منبع: einaky.com

هنرستانی بازدید : 61 شنبه 09 شهریور 1398 زمان : 15:31 نظرات (0)

در سه سالگی پدر "کیانو ریوز" او را ترک کرد، اولین فرزندش مرده به دنیا آمد و همسرش در جوانی بر اثر تصادف مرد. هم‌چنین در جوانی از مدرسه‌اش اخراج شد. هم اکنون "کیانو ریوز" در سن 54 سالگی 90 درصد بدلکاری‌هایش را خودش انجام می‌دهد و سن را فقط یک عدد می‌داند. اگر زندگینامه‌ی افراد موفق را بررسی کنید پر از شکست‌های این‌چنین است. آیا ما می‌توانیم فقط و فقط یکی از آن‌ها را تحمل کنیم؟ آیا ادیسون بعد از اینکه معلمش به او گفت نادان، درس را ترک کرد؟ چگونه رولینگز،که خالق اثر معروف هری پاتر است و قبل از این، یک مادر افسرده و بیکار بوده، به موفقیت‌های بزرگ رسیده است؟

پس شکست در یک آزمون که در مقابل شکست هایی که از افراد معروف معرفی کردیم خیلی جزیی ست و تبدیل آن به پیروزی به مراتب آسان تر است.با این دید کلی به این نتیجه میرسیم که نباید بعد از شکست در ازمون ها زانوی غم بغل بگیریم و سریع چوب ناامیدی را به سرمان بکوبیم.

راهکار تبدیل شکست به پیروزی در آزمون در مرحله اول همان باور هاییست که ابتدای مقاله باید آن ها را میپذیرفتیم.

مرحله دوم بررسی نقاط ضعف و اسیب شناسی در آزمون و همچنین آزمون های قبلی به کمک پشتیبان و یادداشت سوالاتی که غلط زده شده اند در دفتر خودآموز است.

در مرحله سوم که اهمیتش بالاست،بازیابی ست.یعنی دانش آموز باید اشتباهاتش را یک به یک مرور کند تا دیگر به آن ها به چشم نقطه ضعف نگاه نکند.اگر خواندن یک مطلب را به ساختن یک ساختمان تشبیه کنیم،ما با هربار بازیابی تیر آهن های بیشتری برای آن خانه به کار ببریم.این یعنی تثبیت.با افزایش تیرآهن استحکام ساختمان تثبیت میشود،با بازیابی یادگیری در ذهن دانش آموز.

بهترین فصل برای تبدیل شکست ها به پیروزی دانش آموزان و به خصوص بازیابی،تابستان است.علاوه بر بالا بودن زمان خالیه دانش آموز در این فصل، او میتواند نقاط ضعف سال گذشته اش که موجب افت ترازهایش میشده را به نقطه قوت تبدیل کند و همچنین شکست های سال تحصیلی آینده اش را شناسایی و در رفع آن بکوشد. توجه داشته باشید که تابستان های متوسطه ی اول همانند سه مدال ورزشی هستند.

تابستان ورودی سال دهم حکم برنز و تابستان ورودیه یازدهم حکم نقره و دوازهم حکم طلا را دارد.پس این مدال ها را دریابید و به این فکر باشید که چگونه قرار است به جای بغل گرفتن رویاهایتان قبل از خواب،آن ها را در واقعیت تجربه کنید...

هنرستانی بازدید : 184 شنبه 09 شهریور 1398 زمان : 15:31 نظرات (0)

پاره خط جهت دار و بردار های مساوی و قرینه

بردار: هر پاره خط جهت دار را بردار می گوییم.

 

01 بردار و مختصات

 

نکته: هر بردار از پنج جزء تشکیل شده است:

  •  ابتدا
  •  انتها
  • راستا
  •  جهت
  •  اندازه

 

نکته: حرکت ها و نیروها بردارند، پس با پاره خط های جهت دار نشان داده شوند.

 

بردارهای مساوی: دو بردار وقتی برابرند، که هم راستا، هم اندازه و هم جهت باشند.

بردارهای قرینه: دو بردار را که هم راستا و هم اندازه باشند، ولی جهت هایشان عکس یکدیگر باشند دو بردار قرینه می گوییم.

 

02 بردار و مختصات

 

نکته: برای هم راستا بودن دو بردار لزومی ندارد که هر دو بر یک خط راست واقع باشند، بلکه کافی است که با هم موازی باشند.

 

03 بردار و مختصات

 

 مختصات

محور های مختصات از دو محور افقی و عمودی تشکیل شده است، که همدیگر را در نقطه ای به نام مبدا مختصات قطع می کنند.

محور افقی را محور طول ها و محور عمودی را محور عرض ها می نامیم.

 

نکته: مختصات هر نقطه را به صورت 04 بردار و مختصات 

نمایش می دهیم که در آن x,y دو عددی هستند که با آنها مکان نقطه را در صفحه تعیین می کنیم .

نکته: به x مولفه افقی و به y مولفه ی عمودی می گوییم.

نکته: مختصات مبدا را به صورت  (0,0)  است و آن را با o نمایش می دهیم.

نکته: اگر از مبدا مختصات به سمت راست حرکت کنیم طول نقطه مثبت و اگر به سمت چپ حرکت کنیم طول نقطه منفی است.

نکته: اگر از مبدا مختصات به سمت بالا حرکت کنیم عرض نقطه مثبت و اگر به سمت پایین حرکت کنیم عرض نقطه منفی است.

05 بردار و مختصات

 

محور های مختصات صفحه را به چهار قسمت تقسیم می کند.

۱- نقاطی که در ناحیه اول قرار دارند دارای طول و عرض مثبت هستند.

۲- نقاطی که در ناحیه دوم قرار دارند دارای طول منفی و عرض مثبت هستند.

۳- نقاطی که در ناحیه سوم قرار دارند دارای طول و عرض منفی هستند.

۴- نقاطی که در ناحیه چهارم قرار دارند دارای طول مثبت و عرض منفی هستند.

 بردار انتقال

برای انتقال یک شکل با بردار a کافی است همه راس های شکل را با بردار a منتقل کنیم.

جمع و تفریق مختصات ها

اگر دو مختصات در صفحه داشته باشیم برای جمع آنها مولفه های اول را با هم و مولفه های دوم را با هم جمع می کنیم.

بردار های مساوی: دو بردار وقتی مساویند که مولفه های اول آنها با هم  و مولفه های دوم  آن ها با هم برابر باشند.

جمع متناظر با بردار: با مشخص بودن یک بردار و ابتدا و انتهای آن می توان یک جمع متناظر به صورت زیر نوشت:

 

ابتدای بردار+مختصات بردار= انتهای بردار

 

نکته: به کمک این جمع و یا معلوم بودن دو مختصات میتوان مختصات قسمت سوم را به دست آورد.

نکته: مختصات هر بردار برابر است با مختصات انتهای بردار منهای مختصات ابتدای بردار

 

در ویدئو زیر میتونید بخش هایی از فصل هشتم ریاضی هفتم رو مشاهده کنید: 

 

 

 دریافت فایل pdf بردار و مختصات ریاضی هفتم

 

حتما بخوانید: توان و جذر (فصل هفتم ریاضی هفتم)

منبع: einaky.com


تعداد صفحات : 44

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • مطالب
    آرشیو
  • 1399
  • 1398
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 433
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 30
  • آی پی دیروز : 20
  • بازدید امروز : 174
  • باردید دیروز : 21
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 371
  • بازدید ماه : 927
  • بازدید سال : 8,229
  • بازدید کلی : 47,703